UMAY İLAÇ'TA ÖZEL İNDİRİMLER! - ÜCRETSİZ KARGO!
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Libido Nedir? Nasıl Yükselir? Libido Arttırıcı İlaçlar

14-02-2024 01:21
Libido Nedir? Nasıl Yükselir? Libido Arttırıcı İlaçlar

Libido Nedir? Nasıl Yükselir? Libido Arttırıcı İlaçlar

Libido sağlıklı bir cinsel yaşam için büyük öneme sahiptir. Zaman zaman libidonuzda değişiklikler olması ise çok normaldir. Ancak bazı durumlarda libidonuz uzun süre alışkın olduğunuzdan yüksek ya da düşük düzeyde seyredebilir. Böyle bir durumla karşılaşmak başta endişe verse de konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak doğru çözümü bulmakta size bir yol haritası sunabilir. Gelin, birlikte size büyük yardımı dokunacak libidoyla ilgili A'dan Z'ye tüm detaylara bakalım.

Libido Nedir?

Birçok kişinin cinsel hayatla ilgili yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri, "Libido Ne Demek?" Libido kısaca bireydeki cinsel dürtüdür. Libido düzeyi, kişiden kişiye değişiklik gösterir. Kimi insanların libidosu diğerlerine göre daha yüksek olabilirken kimilerinin daha düşük olabilir. Hatta bir kişinin libidosu günden güne bile değişiklik gösterebilir.

Bu yüzden ideal bir libido düzeyinden bahsetmemiz mümkün değil. Bu konuda kişinin yaşam koşullarına ve tercihlerine uygun olarak kendine özgü bir normali vardır. Bazı insanlar her gün birliktelik yaşamak isterken bazı insanlar yılda birkaç kere cinsel ilişki yaşamak isteyebilir. Bireyin kendi normaline göre libido düzeyini yüksek ya da düşük hissetmesi belli bir seviyeye kadar normaldir. Ancak bu, cinsel yaşamını ve partneriyle olan iletişimini olumsuz yönde etkiliyor, kendisini rahatsız hissetmesine yol açıyorsa bir problem teşkil eder.

Libidonun Yüksek Olduğu Nasıl Anlaşılır? Libido Nasıl Düşürülür?

Yüksek libidoyu bireyin cinsel hayatını, ilişkilerini, sağlığını ve işini etkileyecek düzeydeki cinsel dürtü olarak tanımlayabiliriz. Yüksek libidonun bazı belirtileriyse şunlardır:

1.Cinsel istek, kişinin tüm düşünce ve davranışlarını etkiler.

2.Birey cinsel birlikteliği depresyon, anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklarıyla başa çıkmakta kullanır.

3.Aşırı yüksek libidoya sahip birisi sonuçlarının negatif olacağını bilmesine rağmen riskli cinsel davranışlarda bulunabilir. Örneğin kişi kendisine cinsel hastalıkların bulaşmasına sebep olacak biçimde hareket edebilir.

4.Kişi cinsel ilişki yaşadıktan sonra bile doyumsuz ve tatmin olmamış hisseder.




Erkeklerde ve kadınlarda libido düzeyinin çok yüksek olmasının altında birbirinden farklı neden olabilir. Dilerseniz bu nedenlere de göz atalım:

1.Uyuşturucu kullanımı,


2.Yüksek dopamin seviyesi,


3.Düşük serotonin düzeyi,


4.Bipolar bozukluk,


5.Demans,


6.Kalıcı cinsel uyarılma bozukluğu,


7.Klüver-Bucy sendromu,


8.Cinsel bağımlılık.


Yüksek libidoyu daha ideal seviyeye indirmek için öncelikle buna sebep olan nedenin belirlenmesi gerekir. Sonrasında bu soruna uygun terapi ya da fiziksel tedavi uygulamaları tercih edilebilir.

Libido Kaybı Nedir? Libido Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir? 

Libido kaybı, bireyin önceden sahip olduğu cinsel arzunun sıklığının veya yoğunluğunun azalması olarak tanımlanabilir. Libidonun düşüklüğü, geçici olabileceği gibi uzun vadeli de olabilir. Libido düşüklüğünün bazı belirtileriyse şunlardır:

1.Seksüel düşüncelerde azalma,

2.Mastürbasyon dâhil olmak üzere cinsel aktivitelere ilgi duymamak ya da duyulan ilginin azalması,

3.Cinsel aktivitenin düşük olmasıyla ilgili mutsuz ya da kaygılı hissetmek.


Düşük cinsel isteğin sosyal, biyolojik ve psikolojik sebepleri bulunur. Libidoyu düşüren şeyleriyse şöyle sıralayabiliriz:

1.Kronik böbrek hastalığı,

2.Diyabet,

3.Kronik ağrı,

4.Kalp hastalığı,

5.Eklem iltihabı,

6.Kanser,

7.Hipotiroidizm (tiroid bezinin az çalışması),

8.Yüksek tansiyon,

9.Hiperprolaktinemi (prolaktin hormonunun normalden yüksek olması),

10.Çok az ya da fazla fiziksel egzersiz yapmak,

11.Partnerle ilişki sorunları,

12.Stres,

13.Tükenmişlik,

14.Anksiyete, depresyon gibi psikolojik sorunlar,

15.Cinsel travma geçmişi,

16.Antidepresan, antipsikotik, kemoterapi gibi ilaçların yan etkileri,

17.Alkol, sigara ya da uyuşturucu kullanımı,

18.Hamilelik ve emzirme döneminde yaşanan hormonal değişiklikler,

19.Hipoaktif cinsel istek bozukluğu (HSDD).


Erkeklerde ve Kadınlarda Libido Nasıl Yükseltilir?

Libido düşüklüğünün altında birçok sebep olabileceğinden bahsetmiştik. Eğer libido düşüklüğünüz bu nedenlerden birinden kaynaklanıyorsa öncelikle uzman desteği alarak libido testi yaptırabilirsiniz. Test sonuçlarına göre hekiminizin önerilerini de dikkate alarak libidoyu yükselten ilaçlar, besinler ve egzersizlerden yardım alabilirsiniz. Böylece cinsel dürtünüzü azaltan nedeni ortadan kaldırıp libidonuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra libidonuzda geçici bir azalma fark ediyorsanız bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek libidonuzu yükseltmeye yardımcı olabilirsiniz. Peki, erkeklerde ve kadınlarda libidoyu artırmanın yolları neler?

Libidoyu Yükselten Yiyecekler Tüketin

Libido arttırıcı besinleri daha sık tüketerek libidonuzun daha dengeli ve yüksek olmasını sağlayabilirsiniz. Gelin, libidoyu arttıran yiyeceklere birlikte bakalım:

1.İncir, çilek, muz, nar, karpuz, yaban mersini, böğürtlen, ahududu, avokado gibi afrodizyak etkili meyveleri beslenme rutininize ekleyebilirsiniz.

2.Ruh hâlini dengeleyen ve cinsel isteği artıran nörokimyasalların salgılanmasını sağlayan çikolatayı düzenli olarak tüketebilirsiniz.

3.Çinko, ruh sağlığı için büyük öneme sahip olmasının yanı sıra cinsel dürtüde de ciddi bir rol oynar. Ayrıca testosteron üretimine de etki eder. Bu yüzden cinsel birliktelik öncesi çinko açısından zengin olan istiridye, kabak çekirdeği, kaju, yoğurt gibi yiyecekleri tüketmeniz faydalı olabilir.

4.Libidoyu artıran şeyler arasında yer alan ıspanak da cinsel isteğin yükseltilmesinde son derece etkilidir. Ayrıca ıspanak erkeklerde testosteronu artırırken kadınlarda uyarılmaya, orgazma ve tatmine de yardımcı olabilir.

5.Bahsettiğimiz yiyecekleri tüketmenin yanı sıra kızartılmış gıda, beyaz un, şeker ve doymamış yağlardan uzak durmak da cinsel dürtünüzü olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca alkol ve sigara kullanımını sınırlamanızda da fayda var.


Stres Yönetimini Öğrenin

Stres yönetimini öğrenmek hem erkeklerde hem kadınlarda libidonun yükselmesine yardımcı olabilir. Stresinizi dengeli şekilde yönetebilmek için doğada daha çok zaman geçirmeye özen gösterebilirsiniz. Yoga ve meditasyon pratiklerini hayatınıza katabilirsiniz. Belirli aralıklarla masaj yaptırabilirsiniz. Zorlandığınız zamanlarda yakınlarınızdan yardım istemeye özen gösterebilirsiniz.

Egzersiz Yapın

Libido yükselten şeylerden biri de düzenli egzersiz. Egzersiz, kardiyovasküler sağlığınıza fayda sağlarken sempatik sinir sisteminizi daha aktif kılarak ruh hâlini iyileştirebilir. Tüm bunların yanı sıra libidonuzu artırmakta da etkilidir.

Uyku Rutininizi Koruyun

Uyku, kadın ve erkeklerde libido düşüklüğünün önüne geçmek için özen gösterilmesi gereken önemli noktalardan biri. Yeterince uyumamak ve çeşitli uyku bozukluklarına sahip olmak hem uyarılmanızı hem libidonuzu negatif yönde etkileyebilir. Kaliteli bir uykunun olmazsa olmazlarıysa şunlardır:

1.Yatak odanızın ideal ısıda ve uykuya geçişinizi kolaylaştıracak karanlıkta olmasına özen gösterebilirsiniz.

2.Hafta sonu da dâhil olmak üzere haftanın her günü aynı saatte uyuyup uyanmaya dikkat edebilirsiniz.

3.Öğleden sonraları ve akşam saatleri uyku rutininizi bozabilecek şekerlemelerden kaçınabilirsiniz.

4.Yatmadan en az 30 dakika önce tüm teknolojik aletleri odanızdan çıkarabilir, uykuya geçiş için kendinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

5.Vücudunuzun uyku döngüsünü oluşturabilmesi için her gün mutlaka doğal güneş ışığı altında zaman geçirebilirsiniz.

Partnerinizle İlişkiniz Üzerinde Çalışın

Daha önce libido düşüklüğüne ilişki problemlerinin de yol açabileceğine değinmiştik. Duygusal ilişkinizdeki sorunlar, cinsel ilişkinizi de yakından etkiler ve taraflardan birinin daha düşük libidoya sahip olmasına neden olabilir.

Bu nedenle partnerinizle bu konu üzerinde çekinmeden konuşmaya, mevcut sorunları çözmeye özen gösterebilirsiniz. Unutmayın, birliktelik yaşamak için hayatınızdaki erkeğin veya kadının libidosunun en yüksek olduğu zamanı beklemenize gerek yok. Zaman kaybetmeden yaşadığınız problemlerin çözümü için hareket geçebilir, daha dengeli ve huzurlu bir ilişkiye adım atabilirsiniz.

Kadınlarda ve Erkeklerde Libidoyu Artıran İlaçlara ve Gıda Takviyelerine Şans Verin

Erkeklerde ve kadınlarda libidoyu artıran ilaçlar, düşük cinsel istek için etkili bir çözüm olabilir. Bu noktada tercihinizi doğal bileşenlerle hazırlanan erkek ve kadın libido arttırıcı Prelox® ve Lady Prelox® isimli ürünlerimizden yana kullanabilirsiniz. Bilime dayalı üretilen patentli takviyelerimiz sayesinde eski libidonuza kavuşabilir, zevkli, rahat ve keyifli bir cinsel hayatın hazzına varabilirsiniz. Libido arttırıcı takviye edici gıdalarımızı set hâlinde alarak partnerinizle birlikte kullanabilirsiniz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.