UMAY İLAÇ'TA ÖZEL İNDİRİMLER! - ÜCRETSİZ KARGO!
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Lady Prelox®-Çalışmalar

18-11-2022 15:59
Lady Prelox®-Çalışmalar






Peri-menopozal kadınlar

Lady Prelox®, 40-50 yaşları arasındaki 80 peri-menopozal kadında klimakterik semptomlar ve cinsel fonksiyon üzerindeki etkileri
Stanislavov ve diğ. al 2014

Amaç

Bu çalışmanın amacı, çift kör, plasebo kontrollü bir şekilde peri-menopoz dönemindeki kadınlarda klimakterik semptomlar ve cinsel işlev için bir besin takviyesi olan Lady Prelox®’un değerlendirilmesidir.

Yöntemler

Çalışmaya hem orta derecede cinsel işlev bozukluğu hem de menopoz semptomları ile üniversite hastanesine başvuran 40-50 yaşlarında seksüel kadınlar alınmıştır. Tıbbi muayeneyi takiben, uygun kadınlar, Lady Prelox® grubu veya plasebo ile sekiz hafta boyunca her iki tedaviye de rasgele ayrıldı. Menopoz belirtileri, kurulan Kadın Sağlığı Anketi ve Kupperman’ın menopoz derecelendirme ölçeği kullanılarak açıklandı. Kadınların cinsel işlevi, kadın cinsel işlev indeksi (FSFI) kullanılarak incelenmiştir.

Sonuçlar

Plasebo ile tedavi edilen kadınlarda, toplam FSFI skoru, dört hafta sonra taban çizgisi 12.4 ± 2.3’den 14.4 ± 2.8’e ve sekiz haftadan sonra 16.6 ± 2.3’den anlamlı olarak artmamıştır. Lady Prelox® grubunda başlangıçta FSFI skoru plasebo grubundan (16.5 ± 2.9) daha yüksekti ve sırasıyla dört ve sekiz hafta sonra 21.7 ± 2.8 ve 26.5 ± 3.3’e yükseldi. Lady Prelox®’un dört ve sekiz haftalık tedaviden sonraki skorları, plasebo grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı derecede daha yük-sekti. FSFI’nin farklı alanlarının ayrıntılı bir incelemesi, Lady Prelox®’un tüm “arzu”, “uyarılma”, “orgazm”, “tatmin” ve “acı” yı önemli ölçüde geliştirdiğini göstermektedir. Nispeten, “orgazm” ve “memnuniyet” alanlarının en belirgin şekilde geliştiği görülmüştür.
Dört ve sekiz haftalık tedaviden sonra Climacteric semptomların Lady Prelox® ile anlamlı olarak iyileştiği görüldü. Sıcak algınlığı, gece terlemeleri, uyku problemleri, sinirlilik, depresif duygudu-rum ve zihinsel odaklanma gibi bir grup semptomun, plasebo alan kadınlarla karşılaştırıldığında dört haftadan sonra önemli ölçüde iyileştiği bulunmuştur. Bu gelişmeler, sekiz hafta sonra çalış-manın tamamlanmasına kadar sürdürüldü. “Kadın Sağlığı Anketi” nin “depresyonları” dışındaki tüm semptomlar, plasebo grubundan daha az belirgindi. Özellikle Lady Prelox®’a iyi yanıt veren belirtiler, biliş (zihinsel odaklanma) ve “kaygı / korku” ile ilişkiliydi. İlginç olarak, plasebo yöneti-minden en çok etkilenen semptom, kendini algılayan cazibe idi. Güvenlik değerlendirmeleri, Lady Prelox® ve plasebonun iyi tolere edildiğini ve deneklerin hiçbirinde yan etki görülmediğini göstermektedir. Kan laboratuvarı testleri ürünün güvenliğini doğrular. Sekiz hafta sonra, Lady Prelox® ile sistolik ve diyastolik kan basıncında küçük ancak istatistiksel olarak anlamlı bir düşüş görülmüştür. Lady Prelox® alan grupta kan basıncı, VKİ, lipit profili ve TAC anlamlı olarak iyileşti.
Bu çalışma, zor geçiş dönemindeki menopoz döneminde kadınlara yönelik ümit verici genel iyileşmeyi göstermektedir. Hem cinsel hem de klimakterik semptomların eşzamanlı olarak iyileşmesi, uzun vadeli faydaların tanımlanması için daha fazla araştırmayı gerektirir.


Post-menopozal kadınlar
Lady Prelox® menopoz sonrası kadınlarda cinsel fonksiyonun iyileşmesine yardımcı olur
Bottari A ve diğ., Panminerva Med 2012

Amaç

Bu pilot kayıt çalışmasının amacı, Lady Prelox®’un sağlıklı bir dolaşımla postmenopozal kadınlarda cinsel işlev bozukluğunu (SD) iyileştirmek / kontrol etmek için etkinliğini değerlendirmekti.

Yöntemler

Lady Prelox® ve kontrol grupları, sırasıyla 36 kadın (50.1 ± 3.1 yıl) ve 39 kadın (51.2 ± 2.3 yıl) ile Kadın Cinsel İşlev İndeksi (FSFI) skoru açısından karşılaştırıldı.

Dört haftalık tedaviden sonra, sekiz haftalık deneme süresinin tamamlanmasına kadar devam eden grupta belirgin bir iyileşme oldu. Kontrollerde küçük, anlamlı olmayan değişiklikler gözlendi.

Dahil olan ortanca FSFI skoru 44,6 idi ve dört haftadan sonra önemli ölçüde 70.9’a yükseldi ve sekiz hafta sonra bu seviyede kaldı.
Kontrol grubunda, toplam FSFI, inklüzyonda 44.1 iken, dört hafta sonra 45.0’a ve sekiz haftadan sonra 47.4’e ulaşmıştır. Lady Prelox® ile yapılan tedavi plasebodan nispeten daha etkiliydi.

Sonuç

Bu çalışma, cinsel işlev sorunlarından muzdarip kadınlar için ilginç bir bakış açısı sunmakta ve umut verici yeni bir tedavi seçeneği sunmaktadır.

 

Üreme dönemindeki kadınlar

Lady Prelox®, üreme yıllarında genellikle sağlıklı kadınlarda cinsel işlevi destekler
Belcaro ve arkadaşları, Minerva Ginecologica 2013

Amaç

Bu çalışmanın amacı, Lady Prelox®’un, cinsel işlev bozukluğunun ılımlı belirtileri ile başvuran sağlıklı kadınlarda cinsel işlevi iyileştirmeye yönelik etkilerini değerlendirmekti.

Yöntemler

Bu çalışmada araştırılan kadınlar 37 ila 45 yaşları arasındaydı, hiçbiri menopoza girmemiş ve hepsi de genel sağlığa sahipti. Lady Prelox® ve plasebo ile tedavi edilen gruplar, Kadın Cinsel İşlev İndeksi (FSFI) skorunun kısa formundan 49 yaş (40.4 ± 2.3 yıl) ve 51 kadın (41.3 ± 2.2 yıl) ile değerlendirilebildi. Kadınlar sekiz hafta boyunca Lady Prelox® veya aynı görünüşe sahip plasebo tabletleri ile tedavi edildi.

Sonuçlar

Plasebo ile tedavi edilen kadınlarda FSFI skoru, dört haftadan sonra başlangıçta 17.9 ± 2.3’den 23.5 ± 1.8’e ve sekiz hafta sonra deneme tamamlandıktan sonra 23.5 ± 2.2’den anlamlı olarak artmamıştır. Lady Prelox® ile tedavi edilen kadın grubu, ortalama bazal FSFI skoru 15.0 ± 2.7 olarak sunuldu ve dört haftalık tedaviden sonra 28.3 ± 2.4’e yükseldi ve sekiz hafta sonra 33.9 ± 2.7’ye ulaştı. Lady Prelox® ile tedavi edilen grupta gözlenen skorlar, her iki zaman noktasında, sırasıyla dört ve sekiz haftada, sırasıyla plasebo grubuna ve taban değerlerine karşı istatistiksel olarak anlamlıydı.

Sonuç

Kadın cinsel işlev puanının tüm alanları, özellikle “ilişkide cinsel tatmin” ile ilgili “kuruluk”, “cinsel istek” ve “mem-nuniyet” kategorileri Lady Prelox® ile iyileşmeler göstermiştir. Lady Prelox® ve karşılık gelen plasebo alımı iyi tolere edildi ve kadınlar çalışma tabletlerine atfedilebilecek önemli yan etkiler görmedi.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.